úterý 29. června 2010

Grossvenediger - 3666 m - 26.6.2010


V rámci tréninku všestrannosti:) jsem byl s přáteli o víkendu v rakouských Alpách. Vystoupili jsme na druhou nejvyšší horu Vysokých Taur - Grossvenediger 3666 m.

pondělí 14. června 2010

Běh krále Jiřího 12.6.2010










V sobotu 12.6. se běžel 12. ročník Běhu krále Jiřího. No, "se běžel", běželo ho letos jen 79 běžců, což byla oproti minulým ročníkům účast slabší. Možná to způsobilo moc teplé počasí (vedro!), možná také to, že běh byl pro letošní rok vyřazen ze seriálu Mizuno Running Cup. A na technickém a materiálovém vybavení závodu to bylo znát - chyběly čipy, chyběla trika Mizuno :)Ale takovéhle záležitosti samozřejmě výkony běžců neovlivní. Co tedy nejvíce ovlivnilo nikterak výrazné výkony členů K.O.Poděbrady? ((čas Předsedy 43:34 samozřejmě patří mezi velmi slušné, co by za něj druhý a zároveň poslední účastník z řad našeho oddílu - Marmota (50 : 23)- dal, ale ruku na srdce, nemyslel Předseda na čas o minutku dvě lepší?)) Byla to snad pro dlouhodobější zdravotní problémy zapříčiněná neúčast tahouna-vodiče (pro Předsedu) Mildy-Pokladníka? Nebo to snad byla do pozdějších večerních hodin protáhnuvší se schůze oddílu den předem na zahrádce restaurantu Bílá růže? (Předseda - 3 x 12°, Marmota - 4 x 12°) Já za sebe říkám možná trochu ano, ale podíl největší mělo to vedro! Zlatý Běh lipovou alejí s 12°C! A ty osobní rekordy, jaké jsme tam zaběhli ( i když byl závod asi opravdu o 300 m kratší -:)
Po závodě jsem si říkal, že my mírně otylí lidé ( myslím jen sám sebe!), bychom neměli v horku běhat. Sádlo izoluje, teplo ven z těla nepustí a mohutné pocení to zcela nenahradí. Ale takové myšlenky jsem měl jen krátce po závodě. Dnes už zase za sebe můžu čestně prohlásit - "Budu-li živ a zdráv ( a nepřesáhne-li má váha 0,1 tuny) opět se již 13. roční běhu krále Jiřího zúčastním". A se mnou určitě i další členové oddílu, vč. v tu dobu již možná na protéze běhajícího Pokladníka :)
PS : Závodu se neoficiálně zúčastnil i malý marmota. Zaběhl si jedno malé a jedno velké kolo, tj. cca 3 km