pondělí 30. srpna 2010

Kolínská desítka

V sobotu jsem se zúčastnil Kolínské desítky. Očekávání jsem neměl příliš velká, navíc jsem se správně zatížil spíše větší než menší snídání a tak tomu průběh závodu plně odpovídal a s rovnoměrným tempem to rozhodně nemělo mnoho společného:
- přepálený 1. -  2.km,
- výrazné zpomalení na 3.km,
- 4.- 6. km boj o život,
- na 7. km mě doběhla skupinka, které jsem se zarputile držel,
- 8. -9. km pokecání se spoluběžci,
- 10. km vystupňované tempo se závěrečným sprintem! (škoda, že jste to neviděli :-)).

Endorfiny se nakonec vyplavily v množství dosud nevídaném a tak jsem domu odjížděl pln radosti, i když čas 43:03 moc výjimečný nebyl.

Běhu zdar

čtvrtek 26. srpna 2010

Zahájení otužilecké sezóny 2010-2011

Už je to tady - v neděli 5.9.2010 v 11.00 zahajujeme další otužileckou sezónu. Doufám, že se dostavíte v hojném počtu a že nám bude přát krásné chladné počasí. Optimálně s deštěm, abychom si ten start správně užili.

kde: Jezero v Poděbradech (ještě upřesním jestli půjdeme na 1 nebo 2)

středa 18. srpna 2010

První půlmaraton - DOKSYMAN 2010




V neděli 15.8. jsem se zúčastnil dlouho avizované štafety na half ironmanu (1,9 - 90 - 21 )DOKSYMAN 2010 na Mácháči. Poprvé v životě jsem si zaběhl půlmaraton jako závěr dámsko-pánské štafety ( 2 F : 1 M ). Doběhl jsem ve chvíli, kdy už první závodník, který ale triatlon absolvoval sám celý, byl už hodinu a půl v cíli. Nicméně jsme se s holkama dostali pod 6 hodin (5:47:54). Já jsem svůj úsek zaběhl za 1:58:48, šlo o tři 7 km okruhy, asi z poloviny po lesních cestách a z poloviny po asfaltu. na silnici byla dvě nepříjemná, táhlá stoupání. Uvědomuji si, že čas není nic moc, vždyť Předseda s Pokladníkem by na mě čekali v cíli přes 20 minut, ale jsem rád, že jsem to celý vůbec zaběhl a dostal se pod ty 2 hodiny.


Jinak se mi tajně podařilo napsat do přihlášky, že soutěžíme za náš oddíl ( ženy s tím nesouhlasily, jedna je z Kolína, druhá z Prahý), a on se ve výsledovce skutečně objevil :)


Zdraví Marmota

úterý 17. srpna 2010

O čem mluvím, když mluvím o běhání

je název nové knihy od japonského spisovatele Haruki Murakami. Autor má velké zkušenosti s amatérským během a tak jsem v přirozené lidské škodolibosti hltal především popisy jeho krizí na maratonech, ultramaratonu a triatlonech. Kniha je každopádně velice vtipná a poutavá. Doporučuji všem členům klubu (běžcům i otužilcům).

čtvrtek 12. srpna 2010

Naším Klárám

Vše nejlepší k svátku všem Klárám, z našeho klubu K.O., přeje pokladník::).
M::