pondělí 22. listopadu 2010

Velká Kunratická







Vlastně jsem úplně zapomněl - vložit krátký příspěvěk o naší účasti na 77. ročníku (pro nás s Wojtou na 2. ) Velké Kunratické. Konala se jako vždy druhou listopadovou neděli, tentokrát za krásného slunečného počasí a teploty 20C. Účast běžců, a to především ve vedlejších bězích, tomu odpovídala - bylo všude plno lidí, a to i těch neběžících. V hlavním běhu "přes Hrádek" je počet účastníků limitován 1950 kusy, a ten je naplněn vždy. Mladý Marmota startoval opět za mladší žáky (a náš oddíl:) na trati 840 m a zlepšil se na čas 4:09 oproti 4:25 v minulém roce. Já jsem zaběhl čas skoro o půl minuty lepší než loni a dostal jsem se 4 desetiny pod 19 minut a obsadil pěkné 869. místo -:)



Přikládám pár fotek, které zobrazují výrazné úsílí běžce a jeho tzv. "zanícenosti pro věc". Tak se pěkně zasmějte a já je zase rychle smažu. Mohly by být totiž někdy zneužity ve snaze poškodit mou osobu:)

pondělí 1. listopadu 2010

Listopad klepe na dveře!


Zdá se, že tento týden zvolili členové formu aktivity každý podle svého. Marmota se tužil během po liščích stezkách a obětoval i oděv a Předseda se snad o to více a usilovněji otužoval. Marmota však zaslouží pochvalu za otužování ve ztižených podmínkách minule (nádrž) a nyní i po běžeckém výkonu. Inu, každý podle svých schopností...Můžu ale dosvědčit, že i předseda běhá z Poděbrad tam a zase zpátky velmi uslilovně. čaeto mu ani na kole nestačím! A aby bylo vidět, jak se ženy otužují a s radostí, přikládám foto zachycující sice už minulý týden, ale věrně ilustrující radost z ochlazení.
A kde byl tento týden Pokladník?Aha? M.O.V.

Železnický kros 2010




Předseda a Pokladník již byli seznámeni s tím, jak jsem se potýkal s nástrahami trati druhého ročníku téměř vyloženě krosového běhu v okolí města Železnice. A v čem že spočívala obtížnost závodu - inu pro nás nížiňáky samozřejmě v kopcích (odhaduji 300 m celkového převýšení), v délce ( bylo to prý víc než 13 km ) a hlavně v povrchu tratě : po silnici se běželo jen cca 3 km, jinak zbytek po lesních a polních cestách, loukách, přes potoky, bahniště, vyhaslou sopku ( vrch Železný- tzn. skoro po čtyřech). Specialitou tratě jsou ovšem srnčí a kančí stezky, což jsou cestičky vyšlapané v křovinách a kopřivištích zřejmě jen zvěří o šířce jejich útlých těl :) (taky jsem si na nich roztrhl Moiru).


Ale závod ostatním členům opět doporučuji - krásná příroda, žádná masovka, ale naopak skoro rodinná atmosféra ( 28 běžců). Jen ty dědci kdyby mě furt tolik neutíkali :) Ovšem- kdyby byla vyhlášena kategorie dle hmotnosti běžců, tak v kategorii těžká váha nad 90 kg bych se umístil zcela jistě na 1. místě :)