sobota 28. května 2011

Dnešní dlouho očekávaný Běh krále Jiřího, který se netradičně konal u jezera, se vydařil. Jak je vidět z fotek, zúčastnily se za K.O. i dvě ženy, v osobě Simonovy maminky šlo o zahraniční účast v závodě. Obě běžkyně podaly dobrý výkon a vychutnaly si trať i příjemnou tamosféru. Tleskáme, bravo!
La mere de Simon a pris part a la cours meme qu´elle ne participe pas aux courses a 10 km souvent. Mais elle est une femme sportive et elle s´est aussi baignée avec nous dans le lac! C´était vraiment une rencontre agréable pour nous.
Všichni běžci byli v dobré náladě, z klubu KO se jako první podle očekávání umístil Simon, za ním Předseda, Pokladník, který testoval nohu a nemohl proto zřejmě běžet s plným nasazením, a Marmota, tentokrát bez Majky. Závod si užila i Jana, která se přes delší přestávku dokázala na závod dobře připravit. Počasí nám přálo, nebylo příliš teplo, ale voda v jezeře byla příjemná a tak se všichni mohli před i po závodem osvěžit. Nezaváhala ani Simonova sportovní maminka, která, jak se ukázalo, trénuje otužování v oceánu. Po běhu se mohli účastníci pobavit pohledem na dračí lodě a doufat, že vyhrají v tombole (do uzávěrky tohoto příspěvku nebylo jasné, jestli někdo z K.O. něco vyhrál). V každém případě se snad všichni dobře bavili, což dokládají rozesmáté tváře běžců. Uvidíme, zda se příští rok poběží stejný okruh nebo se závod vrátí do města, kde měl přece jen trochu jinou atmosféru. MOVa, která podporovala závodníky jen slovem, fotkami a hlavně moučníkem, gratuluje všem, kdo doběhli!





středa 25. května 2011

KVOK 2011

Další krok v mým maratónu závodů!
Po 4. jsem běžel Kolín-VelkýOsek-Kolín.
Hurá! Osobák na trati! 1´29´10!
Předseda ale běžel líp loni.
Jako obvykle bylo vedro a jako loni přiběželi křeče v 16. km.
Fakt mi chybí trenínk.
http://kolinsky.denik.cz/ostatni_region/ko_atletika_kvok20110524.html

sobota 21. května 2011

Z Hradubic do Čeperky

Dva starty, jeden cíl!
V sobotu 14. května se běžel Hradubický běh. Běžel jsem ten závod podruhé, ale tentokrát z Hradce. Hned jsem viděl, že nová vyhra bude těžká, protože konkurence byla daleko větší než v roce 2009.
Děkuji Anně Kagwe (7.), která byla můj zajíc během skoro celých 10 km.
Skončil jsem 9.
8. a 10. přiběhli z Pardubic.
Nevyhrál jsem, ale mám svůj místní osobák: 41´39 (2009: 44´19).
Co kdyby se 6. ročníku zúčastnilo K.O. Poděbrady? Půlka z Hradce, půlka z Pardubic.
Samedi 14 mai a eu lieu la course de Hradubice. C était ma deuxieme participation mais j ai cette fois-ci couru de Hradec. J ai tout de suite vu qu une nouvelle victoire serait difficile. La concurence était plus grande qu en 2009.
Je remercie Anna Kagwe (7.) qui a été mon lievre pendant presque tous les 10 km.
Je termine 9eme.
Le 8eme et le 10eme arrive de Pardubice.
Je n ai pas gagné mais j ai décroché mon record personnel de l épreuve : 41´39 (2009 : 44´19).
Pourquoi K.O. Poděbrady ne s incrirait pas pour la 6eme année ? La moitié de Hradec et l autre moitié de Pardubice.

úterý 10. května 2011

Pražský Volkswagen Maraton 8.5.2011



Tak jenom krátká zprávička a mojí účasti na Pražském maratonu. Před mojí loňskou účastí na maratonu jsem si dal dva cíle - zaběhnout čas 3:30 a dobíhat s úsměvem na tváři. Vloni jsem neuspěl ani v jednom, ale letos už to bylo lepší. Čas 3:30 jsem sice opět nezaběhl, ale podařilo se mi běžet víceméně rovnoměrně celých 42km, nezažít žádnou krizi a dokonce být schopen zrychlit ve finiši v Pařížské ulici. Takže jsem byl spokojen a těch 3:30 zkusím pokořit na podzim nebo příští rok. Třeba se ke mě z klubu ještě někdo přidá.

A ještě něco pod čarou. V pondělí byl v Poděbradech zpozorován Pokladník, jak potají trénuje tempový běh. Doufám, že se nepřipravuje na účast pouze v lidovém běhu, ale že ho uvidíme i na Běhu krále Jiřího na konci května :-)

neděle 8. května 2011

V pátek 6.5. zakončili členové KO Poděbrady koupací sezonu 2010/2011. Závěr sezony byl skutečně důstojný - zúčastnili se všichni otužilci a počasí nám přálo, takže i přes pokročilou večerní hodinu bylo koupání v Labi příjemné. Fotografka zachytila plavce za posledních paprsků zapadajícího slunce. Voda nebyla tak teplá, jak bychom očekávali, ani příliš čistá, ale všichni muži zdolali celou šířku Labe.

Navíc jsme se mohli posilnit - Simon slavil nejenom konec své první sezony, ale i narozeniny a tak si šampaňským připili na zdraví všichni přímo ve vodě.
Po koupání přišel vhod dort - spíše na doplnění cukrů než na zahřátí, protože teplota vzduchu byla dost příjemná. Simon musel při krájení odhánět hladovou Majku, která opět zářícím zrakem mlsně pozorovala dort.
Nakonec se někteří z nás odebrali do Růže, kde jsme slavili konec velmi úspěšné sezony až do půlnoci. Předseda sice tentokrát nepronesl závěrečnou řeč, ani se nepodařilo uplatnit Pokladníkovy Tesco peníze, věříme ale, že se tak stane v sezoně příští.Samozřejmě , kdo se chce chodit koupat i v květnu, může, voda stále ještě nedosáhla teploty, kterou obvykle vyhledávají "normální" plavci...
Všem, kdo letošní zimu statečně namáčeli těla ve studené vodě třikrát hurá a sejdem se zase v září!



























středa 4. května 2011

Železňák - Cidliňák na 1. máje L.P. 2011


Na prvního máje se za příjemného, polojasného počasí zúčastnili tři členové našeho oddílu 3. ročníku silničního běhu na 10 km Železńák-Cidlińák. Trasa závodu z Železnice u Jičína přes obec Cidlinu vedla poměrně kopcovitým terénem s počátečním výhledem na nejvyšší okolní kopec Tábor (678 m) a dále pak s krásnými, chvílemi slaným potem zamlženými-:)výhledy do Jičínské pánve na vyhaslé sopky Zebín a Veliš.
Nejlepšího času z naší trojice dosáhl opět Simon 41:02 (15.místo), za ním Předseda 43:52 (21. místo) a opět na posledním oddílovém místě Marmota 48:09(32.místo). Jinak však dopadlo umístění v netradiční soutěži hybnosti ( hmotnost v kg*rychlost v m/s).
Zde byl nejlepší Předseda na 11. místě ( vznikají však pochybnosti, jestli Předseda neuvedl v přihlášce svou vyšší hmotnost:), za ním hned Marmota 12. a běžec s nejlepším časem Simon na 21. místě.
Ani nejlepší náš běžec však nestačil na bývalou reprezentantku v běhu na lyžích, dnes 57-mi letou Blanku Paulů, která časem 40:35 vytvořila ženský traťový rekord.
Foto http://marmota.rajce.idnes.cz/ZELEZNICE-01-05-2011/

neděle 1. května 2011

Mezinarodní setkaní v Německu 2011

Během velikonočního víkendu v Hamburku se setkaly 3 národy. Byla tam jedna Němka, jedna Češka, jeden Francouz a jeden Čecho-Němec.

V neděli hostitele vezou Poděbraďaki na ostrov Fehmarn v Baltickém moři.














Thomas Peter z Hamburku a Simon Audrain z K.O. Poděbrady se koupali ve studené vodě.
Bravo Thomasovi, který neměl žadnou připravu!