sobota 31. prosince 2011

Koupání na Silvestra 2011








Běháním v Kolíně sportovní den KO ještě neskončil: po obědě jsme se sešli na jezeře, abychom se společně vykoupali. Slunce optimisticky svítilo, ale bohužel přiliš nehřálo. Bravo Vojtovi, který se i tentokrát odvážně ponořil do chladné vody! Podívat se přišla i Marmotova maminka s Majkou a měla tak výjimečnou příležitost si s námi připít na nový rok. Šampaňské donesl Pokladník, který tím konečně uplatnil na jaře získané Tesco peníze. Děkujeme! Měli jsme tentokrát i diváky - zahraniční turisty - které jsme určitě ohromili svou odvahou a otužilostí:-). Po koupání přišlo vhod občerstvení - zajistila Marmotova maminka. Díky Jitce za fotodokumentaci. Předseda se asi vyčerpal během, protože se trochu třásl...podobně jako Majka po odpálení rachejtle.Ale jinak velmi příjemné poslední odpoledne roku 2011!

Silvestrovský běh v Kolíně



Běžci z KO si ani 31. prosince 2011 nevybrali oddechový den. Za krásného počasí se v Kolíně zúčastnili tradičního silvestrovského běhu. Při teplotě cca 2 C se vybíhalo z atletického stadionu na trať dlouhou 3 km. Místo startovních čísel tentokrát závodníci dostávali čísla doběhová. Diváci skoro ani nestačili přejít k cíli a už tu byl vítěz a chvíli za ním i členové KO. První opět Předseda, o chvilku za ním doběhli Pokladník, Marmota a junior Vojta. Mova sotva stíhala mačkat spoušť fotoaparátu. Hezké dopoledne posledního dne roku! :-)



sobota 24. prosince 2011

Koupání na Štědrý den 2011








Pomalu se stává tradicí, že se členové KO scházejí na Štědrý den a Nový rok, aby koupelí ve studené vodě oslavili svátky a pozitivně se naladili. :-) Dnes na jezero dorazil Pokladník s částí rodiny, Marmota s věrnou Majkou a Předseda s Movou a Jáchymem. Jáchym netoužil po koupání, ale posloužil nám jako fotograf. Vánoční náladu zajistila nejenom čepice s rolničkou, ale hlavně výborné cukroví, které donesli Jitka a Tomáš. Posilnili jsme se i čajem (byla i varianta s rumem) už před koupáním,protože bylo jasné, že to nebude tentokrát legrace. Vzdych byl sice teplý, ale foukalo. Jak je vidět z fotografií, Předseda a Mova do vody rychle vběhli, ale ještě rychleji zase vyběhli a teprve podruhé se odvážně ponořili. Předseda dokonce plaval tak dlouho, až jsme si mysleli, že ztratil orientaci a je v šoku. Ale nikdo ho nemusel zachraňovat a plavání jsme zakončili zase občerstvením a přáním krásných Vánoc. I do Francie přejeme Janě a Simonovi Joyeux Noel! Jen Majka nebyla moc spokojená, protože jí opět Marmota nedovolil vyhledat si voňavou rybu. Alespoň na Štědrý den by na ni nemusel být tak přísný :-)!

Pouliguen 23/12/11

Koupani v Atlantiku pred Venocemi!

Jana a ja prijedeme do Pouliguenu na "moules-frites" s tetou Monikou.




Dobra slana voda!

Jana a Simon vam preji vesele Vanoce.

pátek 23. prosince 2011

Českobrodská vánoční desítka

V neděli 18.12.2011 jsem si zaběhl  letos poslední závodní desítku. V sobotu večer jsem se na běh připravoval tzv.  Simonovou metodou (ta je ta metoda, jak se po ní při běhu mohou dostavit křeče), ale bohužel moc příznivé účinky to na mě nemělo. Musím ale pravdivě říci, že to ani můj výkon nijak nezhoršilo.

Při běhu foukalo a trochu to klouzalo, ale běh to byl příjemný a celou trasu jsem zvládl v rovnoměrném tempu s výsledným neoficiálním časem 43:52.

Fotodokumentaci jsem nepořizoval, ale nalezl jsem nějaké fotky na webu:

http://vinohradskeslapky.rajce.idnes.cz/2011_12_18_Ceskobrodska_vanocni_desitka#100_5320.jpg

úterý 20. prosince 2011

Podařilo se mi najít lísteček se seznamem závodů pro rok 2012, který jsme vytvořili na Mikulášské.

V lomu u Nantes FR

Nedele 18. prosince
Mel by byt kros. Bylo to koupani. Po nocni vanocni setkani s kamaradi se nedalo jet na start autem. :-/





Manu Peltier (bezec z la Chapelle sur Erdre) me doprovodi do lomu la Roche-Ballut do Bouguenais u Nantes.
Voda nebyla tak chladna, jak je na jezere v Podebradech, ale byla dost studena, aby clovek se probudil. Vikend byl narocny a pokracuje.
Vidite na fotku, ze Francouzi maji radi ceske pivo. :-)
Byly to zpravy ze zapadu. Priste v Atlantiku!

pondělí 12. prosince 2011

Ledoborcování:)

Protože nedělní koupání bylo i díky slunečnému počasí a ledoborcování skutečné vydařené, přidávám odkaz na pár dalších fotek. http://marmota.rajce.idnes.cz/Ledoborcovani-11-12-2011

Mikulášský lesní běh ve Struhařově - doplnění

Předsedovi děkujeme za příspěvek i za omluvu, kterou rád přijímám. Protože bychom v našem oddíle měli podporovat fyzický i psychický rozvoj mládeže:), připomněl bych, že se běhu ve Struhařově zúčastnil i Wojta, který zaběhl ze všech členů oddílu nejlepší čas - 10:30 s dodatkem, že to však bylo na trati 1 900 m:) Z přiloženého fota je vidět, že i místopředseda K.O. se dostává po těžkém zranění do stále lepšího fyzického stavu - francouzské hole odhozeny a nahrazeny holemi trekovými. Takže snad již brzy uvidíme Milana na závodních tratích.

neděle 11. prosince 2011

Poprvé letos na ledě!






V neděli 11.12. se Předsedovi splnilo přání a museli jsme si cestu k volné vodní hladině letos poprvé prolamovat ledem! Naštěstí počasí bylo mrazivé, ale slunečné bez větru, a tak to byl skutečně exkluzivní zážitek. Marmota se i přes počáteční obavy hlasitě radoval,snad upřímně. Pokladník zůstal jako vždy klidný a vystavil své vysportované tělo slunečním paprskům. Simon poznal na vlastní kůži, že led nejen studí, ale i řeže. Mova se tentokrát věnovala spíše ponořování na mělčině než plavání. Diváci se také dobře bavili (viz foto), jen Majka nebyl příliš spokojená, protože nedostala volno a nemohla si najít voňavou rybu jako obvykle. Koupání jsme vhodně zakončili přípitkem Simonovi na šťastnou cestu, protože na 3 týdny opouští KO a bude se otužovat (doufáme :-)) ve Francii v moři. Slivovice všechny zahřála a i rozveselila, takže jsme se rozcházeli plni energie a optimismu...

Mikulášský lesní běh ve Struhařově

V sobotu 3.12.2011 jsme se zúčastnili Mikulášského lesního běhu ve Struhařově. Nejdříve jsme se náležitě připravili v přívětivém  baru U Jarušky a pak se s chutí vrhli na krosovou trasu 5,2 km.  Nejdivočejší start měl jako obvykle pokladník, ale pořadí v cíli bylo tradiční Předseda 23:53, Pokladník 24:07 a krosový specialista Marmota v čase 26:10. Předseda se svým spoluběžcům samozřejmě náležitě omlouvá. Ze Svojetic nás přijel podpořit i Milan,  který pořídil fotografie z 1.km trati.    






neděle 4. prosince 2011

Mikulášské koupání


Po příjemném večeru jsme se v neděli vydali v téměř kompletním složení na jezero. Předpověď počasí nelhala, pršelo a foukalo, ale bylo dost teplo. Tedy vzduch byl poměrně teplý, voda byla něco mezi studenou a ledovou. Přesto jsme se všichni odvážně vrhli do vln-zdá se, že i Marmota si koupání definitivně oblíbil :-). Po koupání přišla vhod svačinka, kterou Marmota připravil spolu s horkým čajem. Děkujeme. Příští týden opět v neděli!

Mikulášská v Poděbradech






V sobotu 3.12. 2011 se poděbradští členové KO rozhodli oslavit s předstihem Mikuláše. Na tradičním místě - v Bílé růži - se sešli Předseda a Mova, Pokladník, Jana se Simonem a Marmota s Vojtou a Vaďkou. Setkání jsme zahájili přípitkem sektem, pak už všichni jen více méně umírněně popíjeli pivo (a vlastně i víno). Večeře některým členům nestačila, takže se museli dojídat tlačenkou, naopak Pokladník, pokud mu můžeme věřit, držel dietu. Zřejmě doufá, že v příštím roce tak výrazně zlepší své výkony :-).
V průběhu večera došlo i na dárky - předávání zahájil anděl. Mikulášskou atmosféru zajistil také čert s originálními rohy. Ty si postupně s nadšením vyzkoušeli všichni členové KO. Dárky všechny potěšily, upomínkové foto některé dojalo skoro k slzám :-). Protože nešlo o ficiální schůzku, nikdo neměl žádný proslov. Pouze běžci se snažili sestavit plán závodů na příští rok. Návrhů se sešlo hodně, konečnou verzi musí prezentovat Marmota, který si plán ponechal u sebe.
Jak stoupala nálada večera, stoupaly i ambice členů a tak Předseda donutil několik otužilců k závazku, že se v roce 2012 zúčastní vánočního plavání ve Vltavě. No, uvidíme, jak se budeme schopni připravit. Možná nás nakonec před plaváním bude škrábat v krku :-).
Mikulášská se opravdu vydařila, před půlnocí se všichni vydali k domovu a těšili se na nedělní setkání na jezeře. Předpově´d počasí - déšť a vítr - slibuje pěkný zážitek!