sobota 28. ledna 2012

Náročná koupel mezi ledy






Sobota 28.ledna nebyla na koupání příliš vhodná - obě jezera byla zamrzlá. Led nebyl úplně pevný, bruslaři musí ještě počkat, ale už to nebyla jen tenká ledová slupka. Jak se můžete přesvědčit na fotkách, Pokladník si s ledem umí poradit. Ale musel užít velké síly k vytvoření otvoru vhodného pro koupel. Všichni jsme obdivovali jeho vytrvalost a odvahu, s jakou opakovaně vstupoval do ledové vody a rozbíjel led. Nakonec jsme se mohli všichni čtyři (tentokrát bez Vojty) ponořit do vod jezera. Zásluhu na tom měl i Marmota, který si přinesl cepín a používal ho i jako jištění při koupeli. Koupání se přesto neobešlo bez zranění - drobných řezných ran, způsobených ledovou tříští.

Koupání nám dodalo energii a dobrou náladu, ostatně jako obvykle. Předseda, který dal tentokrát přednost lyžování, dokonce v cizině, může litovat. Přesto jsme se museli po koupačce zahřát slivovicí z Předsedovy spižírny a čajem. Majka si tentokrát našla velice rychle pochoutku - rybu - a musela být proto celou dobu zavřena v autě. Těšíme se na další setkání u jezera...možná někdy ve večerních hodinách?

pondělí 23. ledna 2012

Jezero č.1-21.1.2012-Teplota vzduchu + 2°C, teplota vody + 2°C

...takto vzácně vyrovnané teploty vzduchu i vody měli členové K.O. při sobotním otužování. Ještě k tomu foukal pěkně ostrý vítr, takže Marmota tentokrát zvolil jen otužování vzduchem:) To Předseda, Mova i Simon se statečně zanořili do vod ledových.
Stěžovali si ale na mrznoucí končetiny, proto si někteří při oblékání vlezli na izolační podložky: mova na lavičku:)
.. a Simon se posadil na suché WC:)
Vlaďka fotila a otužovala si tak jen prsty u rukou:)

Jilemnická 25

Tak jsem se nakonec v neděli ráno odhodlal a na Benecko na start své první Jilemnické 25 odjel. Počasí naštěstí neposlechlo meteorology a po většinu závodu moc nefoukalo a sněžit začalo až 10 km před cílem. To už mi ale valem ubývalo sil, ruce i nohy nechtěly poslouchat. Profil trati byl podstatně náročnější než na Jizerské, dlouhá stoupání, prudší sjezdy, ale zato stopy byly docela dobré a moc to neklouzalo, jen v závěru se začaly na lyžích dělat námrazy. Ve své kategorii jsem skončil časem 2:44:06 30. z 35:). Jeden z "mých soupeřů-dědků":) Miloš Louda mi to nandal o půl hodiny! Však já mu to na nějaké desítce spočítám:) Odkaz na fotky : http://fotojn.rajce.idnes.cz/Jilemnicka_50-Benecko_22.1.2012# https://picasaweb.google.com/100749516897593083618/Jilemnicka50Zavodaci#

neděle 22. ledna 2012

271. Malá cena Monaka

Po rychlé jízdě vlakem a krátkém stoupání jsem na startu 271. Malé ceny Monaka.
Můj hlavní cíl byl, abych si ten závod užil. Splněno!
Řekl jsem si, že když běhání začíná být práce, zpomalím.
A bylo to skvělé. Honil jsem nějakého zavodníka během 3/4 závodu a porazil jsem ho ve sprintu.
Čas 43´54 je daleko od mého mistního rekordu, ale bylo to jedno. Hlavně když jsem si pak dal za odměnu při čekání na vlak ochutnávku chotěbořského a pardubického piva.
Příští a poslední nedělní Malá cena Monaka až do listopadu se bude konat 26. února.

neděle 15. ledna 2012

Lednový víkend s KO

Po návratu části KO ze zahraničí jsme strávili víkend 14. a 15 . ledna velmi aktivně. V sobotu večer se všichni sešli u Předsedy v kuchyni , aby ještě jednou oslavili Nový rok v kompletní sestavě .
Kromě předem omluvené Vlaďky byli hosté přesní a po půl sedmé jsme mohli večer zahájit velkým množstvím krevet a šampaňským. Krevety zachutnaly i Majce, která se dožadovala dalších hlaviček a ocásků - viz foto. Pokračovali jsme hlavním chodem - vepřovou s bramborami a na stole se postupně objevily chlebíčky a čokoláda (díky,Vlaďko), portugalský dort a piškoty (díky,Jano) i bretonský koláč. Vína bylo naštěstí dost, došlo i na červené z Portugalska a úplně na závěr i na whisky a slivovici. To už ale někteří hosté odešli a ochudili se tak o komplexní zážitek. Mova děkuje všem za dárky a květiny!

Večer byl intenzivní, ale přesto se všichni zodpovědně dostavili druhý den, v neděli, na jezero, ke sportovní části víkendu. Asi oslabení po náročné večeři způsobilo, že se nám voda zdála dost chladná, až ledová :-). Přesto nikdo nezklamal a ponořili jsme se bez výjimky my všichni otužilci, co spolu chodíme. Portské nás pak trochu zahřálo a dodalo energii. Ta byla potřeba, protože po obědě a poté, co si někteří dokonce zdřímli, nastala druhá fáze nedělního tréninku - výběh na Oškobrh. Za asistence Movy se statečně zúčastnili Předseda, Marmota a Simon. Pokladník byl předem omluven z rodinných důvodů. Rozjaření běžci zakončili neděli v obecní restauraci v Opolanech-bylo potřeba doplnit minerály a tekutiny. Třikrát sláva všem, kdo se zúčastnili a vydrželi až do konce víkendu!!!





pondělí 9. ledna 2012

Jizerská 50, aneb ostudných 25 km

Těžko se mi tento příspěvek píše, takto se mi ještě do žádného nechtělo....Ten náš oddíl utrpěl mou účastí na nedělních 25 km v rámci Jizerské 50 ostudu. A to jsem si v duchu říkal, že bych mohl zajet lepší čas než loňských 1:58:50. To byly ale dost troufalé myšlenky - zajel ( proklouzal, propadal,..) jsem čas o více jak půlhodinu horší než loni, a to 2:31:04. Omluvou pro takový výkon nemohou být ani objektivní důvody - silné sněžení, uklouzaná trať, zdevastované stopy,.. Prostě jsem promazal. Lyže jsem si připravoval sám, takže na nikoho nadávat nemůžu, snad jen trochu na servismany Swixu, kteří mi druh vosku poradili. Třikrát jsem během závodu přemazával, což mě řádně zdrželo, ale stejně se mi máza nepodařila strefit. Prvních 14 km, které jsou spíš do kopce, jsem jel rychlostí 7,8 min. na km, zbylých 11 km,které jsou spíše z kopce nebo po rovině, potom už téměř stejně jako loni - 3,8 min. na km.
Hodil jsem i jednu tlamu do hlubokého sněhu, mrskal jsem v něm sebou jak brouk na krovkách:) Poděkování patří Wlaďce a Wojtovi, kteří mi zajišťovali (až na lyže-:) servis a povzbuzovali schlíplého běžce :) Doufám, že příští rok se zúčastní i Simon, případně další člen K.O., abychom vytvořili tým a vylepšili reputaci toho našeho oddílu.

pátek 6. ledna 2012

K.O. v Portu 2011/2012






V patek 30. prosince jsme dva clenove K.O. v Portu. Jana a ja jdeme pezky podle reky Douro ze centra druheho mesta Portugalska k Atlantiku na posledni koupani roku 2011.
Pocasi je nadherne.








Bohuzel planovany bezecky zavod u Porta je zrusen, tak se vrhneme do druheho Predsedovu sportu (minimalizovaneho).
Jana dobre zacala, ale kvuli poruse od fotografu, zkoncila na druhé miste.
Podkali jsme vyborneho hrace, ktery hral diry na jedny tahy. Omluvam se za spatny sportovny slovnicek Predsedo (a cesky taky :)).


Konecne prijdeme k more. Voda je tady studenejsi v lete nez u Nantes (diky Golfskemu proudu), ale v zime je to naopak.
No jo, vsichni nemaji tolik stesti jako ti, kteri se koupou na jezere v Cechach na Silvestra. :)




Primeiro banho do ano!



V nedeli 1. ledna 2012 zadna kocovina neexistuje. Jedeme metrem do Matosinhosu do periferie Porta, kde je pristav a velka plaz.
Pocasi neni nicmoc, ale je to perfektni na novorocni koupani.






Zapomel jsem plavky, ale to nevadilo. Krome Jana nikdo tam nebylo...




nebo skoro nikdo.








Pak prisel dest, tak jsme sli se posilnit do mesta a dali jsme si mistni speciality:
-portské
-vajecne cukrovinky
-zelene vino
-a tresku



Jeste jedno koupani ve Francii a opet vas spojime.

neděle 1. ledna 2012

Silvestrovský večer 2011




A do třetice všeho dobrého jsme se večer na Silvestra vypravili do hospody na soutok, abychom si připili na konec starého roku a rok nový. Cesta pěšky rychle uběhla, protože Tomáš se postaral o rozptýlení-malý ohňostroj na Skupici. Na soutoku jsme se posílili pivem a šampaňským , byli jsme rádi, že jsme dostali sms od části z KO z Portugalska, a vydali jsme se na cestu zpět. V Poděbradech už na nás netrpělivě čekal Pokladník a Jitka, kteří se o hladové a žíznivé poutníky postarali. Děkujeme a těšíme se na večeři u nás. Všechno nejlepší do nového roku 2012 všem členům KO a jejich blízkým !