neděle 17. června 2012

Žlunice 2012

Co jsme dělali ve Žlunicích v sobotu 16. června? Fotografie jsou snad dostatečně vypovídající.
1. seděli jsme venku pod stromem, na dvoře hezké Marmotovy usedlosti, jedli a pili.

2. někteří z nás cvičili s boxovacím pytlem a to různými způsoby.
3. jiní se dívali na fotbalový zápas ČR - Polsko 
4. děti a někteří nezodpovědní dospělí stříleli ze vzduchovky
5,6 Marmota se radoval z narozeninových dárků



 7. otužilci se po výletě sprchovali studenou vodou ze studny
 8. Simon pil modré víno
9. Marmota přinesl na stůl i růžové víno a ježka

10. Předseda osvěžoval Pokladníka drsnými skotskými střiky
11. A Simon totéž zkoušel na Wojtovi.


12. Pokladník si musel zchlazovat i hlavu...

13. mladší členové KO se uložili po výlůetě k odpolednímu spánku pod ořechem

14,15,16. nebylo divu, výlet byl náročný, museli jsme se prosekávat džunglí a měli jsme štěstí, že jsme vyvázli jen s odřeninami a spáleninami od kopřiv...


17. žíznivá Majka se nakonec položila na břicho do bahýnka.
18. Češovské valy nás nechtěly pustit ze svých spárů.

19,20. Předseda zavedl Simona do bahna...jako malí kluci...



21. ostatní jen nevěřícně přihlíželi.
22,23,24. Marmota ocenil všechny dary a přijímal gratulace.


25. mladší členové, kteří ještě nemohli pít pivo, se také bavili.

 26. Oslava se velice vydařila, děkujeme za skvělou přípravu, organizaci, výlet a hlavně jídlo a pití Marmotovi a Vlaďce i všem, kteří s přípravou a hladkým průběhem akce pomáhali.  Předsedovi zvláštní díky za teambuilding, provedený formou  průchodu skupiny dvoumetrovými kopřivami. :-)



neděle 10. června 2012

Netradiční akce - biologický průzkum



 V nedělní podvečer se tři členové KO vydali po proudu Sokolečské strouhy, nikoliv však proto, aby se koupali. Smyslem přírodovědné vycházky měl být biologický průzkum, který by zjistil výskyt obojživelníků. Jana se bohužel nemohla zúčastnit, ale nemusela litovat. Počasí nám nepřálo, bylo po prudkém dešti, a voda byla zkalená. Zjistili jsme jenom četný výskyt šneků, což Mova snášela velice špatně. Okolí strouhy je místy skoro neprostupné a velmi malebné. Oba ekologové se statečně vrhali se síťkou do koryta potoka. Dost si to užívali , objímali i stromy a podobně. :-)


Po návštěvě několika lokalit v Polabci, u jízdárny a v Kluku jsme se rozhodli zakončit výzkum tradičním koupáním. Na jezeře jedničce po dešti nikdo nebyl a tak si Mova vyzkoušela koupání v holínkách . Majka si využila nestřeženého okamžiku a vyválela se v rybě, takže jí Marmota musel omývat rybí pokožku z kožichu. Koupání bylo asi nejlepší částí průzkumu a už se těšíme na akci u Marmoty !



pondělí 4. června 2012

Silva Nortica Run - Horní Stropnice 2012

V pátek 1.6. se konečně dočkaly nejen děti svého mezinárodního svátku, ale i členové KO dlouho očekávaného zájezdu na jih Čech. Po pečlivé přípravě vyrazily dvě skupiny směrem na Nové Hrady. Předseda, Mova, Pokladník a Simon z Prahy, Marmota, Vlaďka a Vojta z Poděbrad. Vlivem různých okolností (kolony aut, pomatená navigace, šílené objížďky, déšť, duha a fata morgana) dotrazila obě auta po teprve po několika hodinách do nových Hradů a bez předběžné domluvy se potkala na křižovatce. Pak už bylo hračkou dojet po bloudění v Nových Hradech do Horní Stropnice, najít kemp a překonat řeku, i když most byl před naším příjezdem zbořen. Kemp překonal naše očekávání - vítalo nás nové zařízení, restaurace a veliký bazén, k našemu zármutku prázdný. Postavit stany nebylo těžké ani bez kolíků, a Předseda obětavě zařídil registraci, zatímco ostatní se už před deštěm uchýlili do hospody ke kamnům. Spát jsme šli všichni dost brzo, únava z cesty byla značná, v noci se v prázdném kempu ozýval jen zpěv žab, houkání sov a za svítání i kukání kukačky.



Ráno nás vzbudilo sluníčko, opět jsme zalitovali, že bazén není plný vody, ale jediný Simon se šel vykoupat k rybářům do místního rybníka. Brzy začali kolem běhat první ultramaratonci, kteří už měli v nohách od svítání asi 20 km a 83 dalších je ještě čekalo!!! Naši borci se radovali, že do startu půlmaratonu je času dost a připravovali si snídani. Komu nestačil čaj, obětavě připravený Pokladníkem na ohýnku v ešusu, mohl se před závodem povzbudit kávou na příjemné terase v kempu. A brzo nastal čas jít se podívat na start  maratonu, kde jsme se setkali se závodníky z Poděbrad. Petr Coufal se svým bratrem se vydali v 9 hodin na trať s ostatními odvážlivci.
V 11 hodin došlo i na členy KO, kteří plni elánu vyběhli na pěknou trasu okolo Horní Stropnice. Mova  a Vlaďka se sotva stačily posilnit iontovými nápoji a už přibíhal do cíle Simon, v rekordním čase 1:32:52! Celkově dosáhl na 11. místo a ve své kategorii byl dokonce 7. Sám tomu nemohl uvěřit, do medaile si musel několikrát kousnout :-). Druhým závodníkem v cíli byl podle očekávání Předseda s časem 1:42:06, vbíhal  na stadion velkými skoky a pln pozitivních zážitků, na 41. místě, 14. v kategorii. Za ním se brzo v bráně borců objevil šťastný Marmota v pěkném čase 1:55:12, na 89.místě, v kategorii 23. Ani endorfiny nestačily Pokladníkovi na překonání zdravotních problémů, ale statečně se do cíle dostavil za 2:14:31 na hezkém 150. místě, 36. v kategorii. Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se! 




 Po obědě a regeneraci delikatesami nastala druhá část sobotního programu, kterou pečlivě připravil Předseda. Šlo o výstup na 2 vrcholy nad Hojnou Vodou - Kraví a Kuní horu. Na Kraví hoře nás uvítala rozhledna, na kterou vystoupili statečně všichni. Bohužel výstup neprospěl Pokladníkovu kolenu a tak se musel vzdát další cesty a sestoupit do základního tábora. Vrcholová skupina po kratším bloudění dosáhla vrcholu Kuní hory, pořídila vrcholovou fotografii, aby posléze zjistila, že vrchol je o kus výš a dál. To nám neubralo na náladě a po stopách ultramaratonců jsme lesem pokračovali k cíli. Když už nám začaly docházet síly i voda, spatřili jsme v dálce Hojnou vodu. Na vzdálení louce jsme nejprve pozorovali záhadné zvíře (dokumetace tajemně zmizela) , na malebné zahradě pak ochočeného číhajícího vlka.




 V základním táboře už několik hodin ležel Pokladník a tak jsme se rychle vrátili do kempu, provedli očistu a nezbytné úpravy oděvů a vydali se do tělocvičny na večírek. Předseda, zkušený účastník rautů, se jako první vrhl na jídlo a během 10 sekund nebylo možné se ke stolům pro nával dostat. Naštěstí jídla i pití bylo dost. Bubeníci svými rytmy dostali do varu i unavené ultramaratonce, roztleskávačky, i když silně nezletilé,  také dělaly co mohly :-). Bohužel únava ze závodu i z výletu si vyžádala svou daň a po několika tanečních kouscích se KO odebralo do kempu.
Spánek byl opět ničím nerušený, i když zima byla tentokrát větší než v sobotu. V neděli jsme posnídali poslední zbytky delikates a po kávičce se rozjeli do svých domovů. Všichni byli snad nakonec spokojení, i když někteří, např. Pokladník, nemohli ukázat vše, co v nich je. A smutný byl i místní pes, který marně vyhlížel Majku ze svého vyvýšeného stanoviště. Vydařená akce, hezký závod, pěkné počasí, zajímavý výlet, pouze příště prosíme zajistit napuštění bazénu! Za rok se těšíme na shledanou!