sobota 14. července 2012

Břistevský triatlon

 Moc děkuju za ten hezký bláznivý večer, Movo... a za to, že pišeš v čas. :)
V sobotu 7. července, jsem byl pozvan na svůj první triatlon v Břístvi u Rožďalovic. Organizuje ho Martincovi, sympatická aktivní mistní rodina. Nenašel jsem lepší dopravu než kolo, tak se tam chystám už připraven. Účastníků je asi 20 mužů a 4 ženy. Start je plavání v Komárovském rybníku. Plaváme něco přes 200 m. Neměl jsem žadné specialní vybavení, tak jsem šel do vody bez, jako můj kamarád Bimbo. Snažím se a připlavu z teplé zelené vody 3.. Ale nejtěšší je ještě před mnou. Ještě jsou 22 km na kole. Vím dopředu, že to nebude jednoduché pro mně... zvlašt s mým poděbradským damským kolem s košikem. Polovina trati je přespolní, anebo lesní. Z Komárovského jedeme podle Stítarského potoka, Pustého a Jakubského rybníka. Jedu v lese dost rychle, a přílíš na moje kola. Někde zpadnu. Naštěstí ani kolo ani já nebylo rozbité. Pokračuju, ale cyklistika není přece můj obor a na silniční časti mezi Vinicí a Břistvem mě předjedou dost soupeřů. U Martinců přijedu 13.. Hladový a unavený mi zbyde můj oblibený moment, běh. Na tu pětikilometrovou dálku, musím se ukázat. Pustím se do toho a jednoho za druhého předběhnu. Je to moc těžké, ale radost z běhu mi pomahá. V cíli přiběhnu 3.. Úžasné! Můj kamarád Bimbo přiběhne 6.. Gratulujeme se. Konečně se můžu regenerovat delikatesami. Martincovi a celá parta připravili kýtu na gril a sud plzeňského piva. Pobavíme se u ohně. Citím se tam moc dobře. V té kraji jsou moc sympatičtí lidí. Bohužel přijde večer a pro mně čas se rozloučit. Děkuju sympatickou rodinu a svoje přátele Hance a Bimbovi a jedu spokojeně zpátky do Poděbrad.

pátek 13. července 2012

Narozeninová oslava

Mova se tentokrát rozhodla uspořádat narozeninovou oslavu a přidala se i Jitka. Jana a Simon velkoryse poskytli prostor zahrady a pomoc. Kupodivu všichni se mohli dostavit, i když Pokladník už tradičně "byl ve službě" a alkohol popíjet nemohl. Ostatní ano, čehož ovšem někteří v pátek litovali :-).
Občerstvení bylo jen studené, osvědčil se zejména aperitif, sekaná, Jitčina roláda  a Vlaďky dort. Bohužel počasí si s námi ošklivě hrálo a když nás na půl hodiny ohřálo slunce, černé mraky nás vyhnaly pod ořech,

 Oběma oslavenkyním se samozřejmě gratulovalo a došlo i na dárky a květiny. Mova nevěděla, co dřív rozbalovat. Zaujal ji zejména teploměr s kačenkou, který se ovšem během večera záhadně rozpadl. Snad bude ještě ukazovat jiné hodnoty než 18 a půl stupně :-).



Každý se regeneroval svými delikatesami...


 Majka se záhadně uzdravuje a její pozoruhodně vitální. Tady se tváří zklamaně, že už nedostala sekanou.


Až do noci se bavil i malý Jáchym, který si zvláště oblíbil Předsedu. Ostatní zádumčivě hleděli do ohně až do pozdních hodin, takže se k odchodu jen těžko odhodlávali. Milda se spokojeně usmíval. 




Děkujeme moc za poskytnutí zahrádky, neocenitelnou pomoc s přípravou a úklidem a za hezké dárky, květiny a delikatesy!